غیر فعال سازی پیش نمایش

معاون امور زنان و خانواده اظهار داشت: در حال حاضر طرحی تحت عنوان زنان نسل تحریم داریم که ۱۰۰ زن کارآفرین خود را داوطلبانه معرفی کردند و اسامی آنها روی پورتال معاونت قرار می‌گیرد و برای آرای عمومی باز می‌شود. مردم می‌توانند به این ۱۰۰ زن رأی دهند و بر اساس آن برترین کارآفرین زن را معرفی خواهیم کرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اضافه کرد: ما در حوزه‌های مختلف با وزارت کار همکاری داریم یکی از این حوزه‌ها اشتغال زنان است. معاونت امور زنان و خانواده، اطلس زنان و خانواده منتشر کرده و این اطلس موجود است در حقیقت اطلس استانی بوده و ۱۹۲ نقشه موضوعی دارد که با جزئیات است. این اطلس است کارگروه‌های خوبی دارد و می‌تواند دستور کار سیاست گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه‌های مختلف باشد.

ابتکار گفت: آمار کلی می‌گوید که دختران تحصیل کرده ما دو تا سه برابر پسران تحصیل کرده بیکار هستند و نیاز به برنامه‌ریزی جدی در این زمینه احساس می‌شود. البته تحولات خوبی در یک سال و نیم در زمینه اشتغال روستایی و کارآفرینی زنان روستایی صورت گرفته است

به گفته وی ۴۲ درصد از ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات پایدار روستایی را زنان کسب کردند که این نشان می‌دهد اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده است.

وی اضافه کرد: کارگروه اقتصاد مقاومتی و کارگروه کارآفرینی داریم و معاونت زنان طرح‌هایی را در سطح ملی انجام داده است که یکی از آنها طرح‌های کسب و کار است و بیشتر مدیریت کسب و کار را به دختران جوان آموزش می‌دهد. امیدواریم در سطح گسترده‌تر با آموزش تسهیل گران در این زمینه این طرح ادامه پیدا کنند. علاوه بر این جشنواره‌ای برای معرفی کارآفرینان موفق در هشت استان برگزار کردیم.

معاون امور زنان و خانواده اظهار داشت: در حال حاضر نیز طرحی تحت عنوان زنان نسل تحریم داریم که ۱۰۰ زن کارآفرین خود را داوطلبانه معرفی کردند و اسامی آنها روی پورتال معاونت قرار می‌گیرد و برای آرای عمومی باز می‌شود. مردم می‌توانند به این ۱۰۰ زن رأی دهند و بر اساس آن برترین کارآفرین زن را معرفی خواهیم کرد. از طرفی نشست‌های تخصصی در خصوص اشتغال و کارآفرینی زنان داشتم تا مشکلات را احساس کنیم یا مهارت‌های اولیه و مهارت‌های کسب و کار را آموزش دهیم.

وی در ادامه صحبت‌هایش به همکاری معاونت زنان و با وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: همکاری خوبی با این وزارتخانه در حوزه آی تی و ای سی تی برای زنان داریم. همچنین تفاهم نامه سه جانبه با شورای اجتماعی کشور در زمینه توان افزایی زنان سرپرست خانوار برای همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در حال اجرا است. علاوه بر این همکاری‌های خوبی نیز با سازمان بهزیستی داریم.

وی ادامه داد: معاونت زنان در بین فعالیت‌های متعددش اورژانس اجتماعی را به طور خاص مورد حمایت قرار داده است. سال گذشته حمایت‌هایی را از کارشناسان و مددکاران اورژانس اجتماعی داشتیم و امسال هم حمایت‌های مشابهی از این کارشناسان داریم.

ابتکار اظهار کرد: همکاری خوبی با مشاوره امور زنان خانواده وزارت کار داریم و امسال هم یکی از موضوعات اصلی در کمیسیون مقام زنان در سازمان ملل تأمین اجتماعی زنان است که گزارشات خوبی را به وزارت کار ارائه خواهد داد.

ابتکار اضافه کرد: آمار اشتغال زنان حاکی از این است که فراز و نشیب‌هایی در بحث نرخ مشارکت اقتصادی و اشتغال زنان داشتیم. این باعث شده در برخی شاخص‌های جهانی GGI (شاخص شکاف جنسیت) مشارکت اقتصادی و اشتغال رتبه نسبتاً پایین‌تری از حد انتظار داشته باشیم علت اصلی که اشتغال غیر رسمی و خانگی زنان ارزیابی می‌شود و اینکه میزان اشتغال خانگی و غیر رسمی بالا است و به دلایل مختلف در آمار رسمی وارد نمی‌شود و اینکه چطور می‌توانیم این موضوع را مدنظر قرار دهیم هم از جهت اصلاح آمار و هم انعکاس واقعیات جامعه زنان تلاشی است که در حال انجام آن هستیم.

ابتکار در پایان صحبت‌هایش گفت: در موضوعاتی مانند تحصیلات یا دسترسی کمتر زنان نسبت به مردان در ضمانت‌ها نیز در حال انجام کارهای روی صندوقهای ضمانت هستیم که این موضوع نیز حل و بخشی از نیازهای زنان کارآفرین برطرف شود.

ابتکار درباره موفقیت زنان سرپرست خانوار در طرح مشاغل روستایی تصریح کرد: ۴۲ درصد تسهیلات ۱۸ هزار میلیارد تومانی طرح مشاغل روستایی در اختیار زنان قرار گرفته و عملکرد آنان در این زمینه سه برابر موفقیت آمیزتر از مردان بوده است.

آماری درباره زنان سرپرست خانوار

سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ادامه این جلسه گفت: ۷۰ درصد زنان به دلیل فوت همسر، ۱۰ درصد به سبب طلاق، ۱۰ درصد به دلیل بدسرپرستی و هشت درصد به علت تجرد قطعی سرپرست خانوار شده اند.

 باستانی افزود: اجرای برنامه «اقدام و عمل» و تقسیم کار ملی و تعیین وظایف دستگاه ها تا سال ۱۴۰۰ در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار انجام شده است.

پنجمین جلسه شورای هماهنگی کارگروه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و شماری دیگر از مسوولان در سالن کنفرانس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

در این جلسه گزارش روند پیشرفت طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در ۱۰ استان مبتنی بر تفاهمنامه سه جانبه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت کشور و سازمان آموزش فنی و حرفه ای ارایه شد و حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در جامعه حضور دارند که با اعضای خانواده خود به حدود پنج میلیون نفر می رسند.

ارسال شده 5 سال پیش


نظرات
    هنوز نظری ثبت نشده است.

نظر دهید
براي ثبت نظر وارد سايت شويد