الویت اول با ایتام نیازمند و اولویت دوم بانوان سرپرست خانوار نیازمند می باشند.
دو دسته کمک در خیریه وجود دارد : کمک های خاص و کمک های عام
کمک های خاص مانند کفاره، قربانی، عقیقه، اطعام، نذر ایتام، جهیزیه و غیره که صددرصد آن مطابق نیت خیر نیکوکار و با نظارت دقیق هیئت مدیره صرف خانوار ایتام و محروم گروه هدف می گردد. به عنوان مثال وجوه قربانی دقیقاً صرف ذبح گوسفند و توزیع بین خانوار ایتام و محروم تحت حمایت خیریه می گردد.
کمک های عام مانند صدقات، کمک ماهانه، تاج گل و غیره طبق اولویت و نظر هیئت مدیره و شورای مددکاری در راستای اهداف اساسنامه ای خیریه مثل خانوار تحت حمایت تهران و مناطق محروم با خدمات مسکن، جهیزیه، فرهنگی اشتغال، زیارت، درمان، هزینه های جاری خیریه و غیره صرف می گردد.
درآمد موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) طبق ماده 31 اساسنامه صرفا از طریق کمک های مردمی بوده که مطلقاً هیچگونه ارتباط مالی با ارگان ، نهاد یا سازمان های دولتی ندارد.
طبق تبصره 1 ماده 33 و همچنین تبصره 1 ماده 7 اساسنامه: موسسین، هیئت امنا، هیئت مدیره ومدیرعامل موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص)حق هرگونه برداشت وتخصیص(حقوق، حق جلسه،پاداش واز این قبیل) از خود وحتی وابستگان طبقات اول ودوم را از خود سلب نموده اند و هیچ گونه حقوق، حق جلسه، پاداش واز این قبیل ندارند وفعالیت آنها صد در صد افتخاری وداوطلبانه وبرای رضای خداوند متعال می باشد.
منابع درآمدی موسسین، هیئت امنا، هیئت مدیره ومدیرعامل موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) تحت هر شرایطی، صرفاً از طریق مشاغل شخصی بوده و درآمد آنان هیچ گونه ارتباطی با موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) ندارد همچنین اشخاص موصوف، بجز صرف وقت، سهم ریالی نیز در هزینه ها وخدمات موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) دارند.
موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) برای حدود سی نفر نیروی انسانی موظف تمام وقت، ایجاد اشتغال مستقیم نموده که طبق ضوابط حاکم بر قانون کار و تامین اجتماعی، اقدام به فعالیت نموده و حقوق و مزایا دریافت می نمایند.
درآمد کارکنان تمام وقت وموظف و هزینه های اداری وتجهیزات موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) از طریق درآمدهای خیریه بوده که پرداخت این وجوه هم از نظر قانونی (طبق اساسنامه) و هم از نظر شرعی( طبق استفتاعات) مجاز می باشد. لیکن در برخی از موارد بخشی این هزینه ها توسط موسسین، امناء و خیرین تامین می گردد.
مراکز صدور مجوز : نیروی انتظامی (پلیس امنیت)، وزارت کشور(استانداری تهران) وناظرمالی وزارت امور اقتصاد ودارایی و حسابرس رسمی و مستقل برفعالیتها و عملکرد موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) نظارت دارند.
داوطلبین خیریه، خیرینی هستند که علاوه بر انفاق مادی، قسمتی از عمر شریف خود را به انجام برخی خدمات حضوری در موسسه خیریه اشرف الانبیاء(ص) پرداخته و هیچ حق الزحمه ای دریافت نمی نمایند. وفعالیت آنها مثل موسسین، هیئت امنا، هیئت مدیره ومدیرعامل صددرصد داوطلبانه وافتخاری می باشد.
خیریه اشرف الانبیاء(ص) دارای حدود چهل موتورسوار امین تحت قرارداد می باشد که به عنوان رابط بین نیکوکاران و خیریه مشغول به کار بوده که بخش عمده پرداخت حقوق و کل هزینه موتورسیکلت درج شده در بیلان سالیانه مربوطه به رابطین موتورسوار می باشد.
توضیح اینکه وظایف این رابطین موتور سوار تخلیه صنادیق صدقات و دریافت تعهدات نقدی نیکوکاران ودیگر امور از این قبیل می باشد.
واحد بازرسی و نظارت خیریه که نیروهای داوطلب و موظف آن توسط رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل خیریه انتخاب شده اند با شیوه های کاملا خاص ومناسب بر عملکرد کلیه کارکنان مخصوصاً رابطین خیریه نظارتی تخصصی ودقیق دارد.
هیچ کدام ازموسسین وهیئات امناء و مدیره و مدیر عامل، اهل و یا ساکن استان دیگر به جز شهر تهران نمی باشند وانتخاب استان های هرمزگان و خوزستان با تحقیقات وبررسی های صورت گرفته، فقط به دلیل شرایط محرومیت در روستاهای این استان ها می باشد.
آئین نامه مددکاری خیریه اشرف الانبیاء (ص) که به تصویب هیئت امنا خیریه رسیده به صورت کامل شرایط گروه هدف در آن تدوین گردیده، پس از بررسی های حضوری و یا استعلامی صورت گرفته توسط مددکاران و طرح گزارش آن در شورای مددکاری خیریه پس از استماع کامل نوع حمایت و میزان خدمات را معین می نماید.
خانواده های تحت حمایت خیریه اشرف الانبیاء(ص) به دو دسته مستعد کار وغیر مستعد کار تقسیم بندی شده اند. خانواده های غیر مستعد کار مثل سالمندان نیازمند تحت حمایت ویا از کارافتادگان واز این قبیل نگاه خیریه به صورت فقط حمایتی می باشد. اما خانوار نیازمند مستعد کار، به صورت دوره ای و مقطعی تحت حمایت مادی وفرهنگی شغلی با نگاه توانمندسازی قرار می گیرند و پس از یک دوره حمایتی از شش ماه تا سه سال از گردونه حمایتی خیریه اشرف الانبیاء(ص)خارج می گردند.
خانواده برای گرفتن خدمات به خیریه مراجعه نمی نماید مگر برای پذیرش اولیه ودرمواقع فوق العاده خاص با احضار واحد مددکاری خیریه ویا با درخواست تلفنی ایشان جهت ملاقات با مسئول خیریه.