غیر فعال سازی پیش نمایش

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تامین اعتبارات لازم برای رفع فقر مطلق با تلاش نمایندگان از ۷ هزار میلیارد به ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد افزایش یافته است، یادآور شد که با وجود افزایش تورم گاه تا ۷۰ درصد، تحقق این مهم با مشکلاتی مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در نشست با اعضای فراکسیون زنان مجلس که به منظور بررسی مشکلات زنان سرپرست خانوار، معلولان، کارگران و کودکان کاربرگزار شد ضمن تشکر از همراهی فراکسیون زنان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قبل از تصویب قانون برنامه ششم توسعه، آمار دقیق از وضعیت زنان سرپرست خانوار وجود نداشت، ضمن اینکه اقدامات صورت گرفته در این بخش زمانی تکمیل می شود که برای جامعیت بخشیدن به آن بتوان سازمانی را به منظور حمایت از این قشر ایجاد کرد، در غیر این صورت این روند ابتر باقی خواهد ماند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: هم اکنون تنها یک شورا به ریاست خانم ابتکار که دارای ۶ کمیته بوده در حوزه زنان سرپرست خانوار فعالیت می کند، اما این میزان پاسخگوی نیاز جامعه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار خانواری این قشر نیست، بنابراین باید راهکاری ارائه شود تا بدون ایجاد بار مالی برای دولت سازمانی ایجاد شود که تحت پوشش این وزارتخانه در این خصوص فعالیت کند.

وی یادآور شد: ایجاد سازمانی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار نمی تواند اقدامی در جهت گسترش بدنه دولت باشد، چرا که این موضوع به اندازه‌ای اهمیت دارد که می توان تامین اعتبارات لازم برای آن را از طریق کوچک کردن سایر بخش ها محقق ساخته و از انجام اقدامات جزیره‌ای در این حوزه که توسط سازمان‌های حمایتی صورت می گیرد، جلوگیری کرد.

شریعتمداری با بیان اینکه تامین اعتبارات لازم برای رفع فقر مطلق با تلاش نمایندگان از ۷ هزار میلیارد به ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد افزایش یافته است، یادآور شد که با وجود افزایش تورم گاه تا ۷۰ درصد تحقق این مهم با مشکلاتی مواجه شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه قانون جامع حمایت از معلولان مترقی ترین قانونی است که در این حوزه تصویب و ابلاغ شده است، اظهار کرد: در برآوردهای اولیه ۱۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای این قانون پیش بینی شده بود اما کمتر از یک هزار میلیارد تومان در بودجه برای آن تعیین شد، بنابراین نمی توان اقدام مناسبی در این زمینه انجام داد.

وی عنوان کرد: هم اکنون ۲۴۵ هزار خانوار نیازمند تحت پوشش این وزارتخانه قرار دارند،  رشد ۱۵ درصدی این جمعیت در ۳ ماه اول سال ۹۷ را نشان می دهد، ضمن اینکه این وزارتخانه ماهانه بین مبلغ ۱۰۸ تا ۵۱۶ هزار تومان به خانوارهای نیازمند تا ۵ نفری را پرداخت می کند.

شریعتمداری افزود: این وزارتخانه برای حمایت از زنان سرپرست خانوار گروه های همیار سرپرست خانوار را در کشور ایجاد کرد، کما اینکه ۱۳۰۰ گروه در سطح کشور در این زمینه فعالیت دارند و ۷ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار عضو این گروه‌ها هستند، از سوی دیگر ۷۷۰ هزار نفر از این زنان تنها در این وزارتخانه شناسایی شده‌اند و همین میزان را نیز کمیته امداد امام خمینی (ره) شناسایی کرده، ضمن اینکه این عدد واقعی نیست و باید گام هایی در جهت تکمیل این بانک اطلاعاتی برداشته شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه از راه اندازی وب سایت دیجی همیار برای عرضه محصولات تولیدشده توسط این قشر توسط شبکه‌های اینترنتی خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: برای رفع مشکل تضامین جهت دریافت تسهیلات بانکی و اجرای برنامه تامین مالی خود با رویکرد بانکداری پیوندی را در بهزیستی آغاز کردیم و برای رفع این مشکل از دو صندوق ضمانت از سرمایه گذار کوچک و ضمانت از فعالیت‌های مربوط به تعاونی های کشور استفاده کردیم و سایت مربوط به آن نیز ۱۰ روز قبل رونمایی و نتایج آن درهفته تعاون اعلام خواهد شد.

شریعتمداری افزود: هم اکنون ۳ هزار و ۶۴۲ گروه خودیار با میانگین ۱۶ نفر در سطح کشور در ۱۵۰۸ روستا، ۱۲ شهرستان و ۲۱ استان کشور مشغول فعالیت بوده و ۵۹ هزار و ۵۰۰ نفر از جوانان عضو این گروه ها هستند که ۹۳ درصد آنها را زنان تشکیل می دهند  و ۲۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از طریق مالی خود از منابع مردمی جهت تامین اعتبارات اجرای طرح توانمندسازی در این بخش تامین شده است. همچنین ۷۹ هزار فقره وام داخلی توسط این گروه ها پرداخت شده است و ۳۵۳۵ وام از طریق بانک های عامل با ارزش ۱۰۳ میلیارد تومان به این گروه ها پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه در مورد پوشش بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایری نتوانسته‌اند به دلیل پرداخت سهم کارفرما و دولت از محل صندوق هدفمندی یارانه‌ها به حد واقعی برسند، از پوشش ۲۵ درصدی کشور در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از خانه ملت؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در حوزه تامین مسکن معلولان تاکید کرد: تاکنون ۶۵۲۰ خانه معلولان تحویل داده شده، ضمن اینکه بعد از تجلیل از خیرین سراسر کشور در مشهد آنها متعهد شدند که تامین هزینه های ساخت ۶۸۰۰ خانه دیگر برای معلولان را متقبل شوند کما اینکه ۱۷ میلیارد تومان در این خصوص ثبت و قرار شد همین میزان مبلغ را نیز این وزارتخانه پرداخت کند، از سوی دیگر برای ساخت ۷ هزار واحد مسکن با قرارگاه خاتم نیز قرارداد بستیم.

وی در مورد بیمه اجتماعی زنان و دختران افزود: ۵۱ هزار و ۵۰۰ نفر از زنان و دختران روستایی تا پایان سال گذشته تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند و حدود ۱۹۰۰ نفر نیز در سال ۹۸ در حوزه تامین اجتماعی تحت پوشش قرار گرفتند، همچنین در مورد اجرای بند (ب) ماده ۷ قانون هدفمندی یارانه ها ۵۱ هزار نفر از زنان جامعه شهری بین ۱۸ تا ۵۰ سال تحت پوشش این بیمه قرار گرفته اند.

شریعتمداری در ادامه از ایجاد ۹ هزار کارگاه آموزشی در سال ۹۷ برای اطلاع رسانی از مزایای تامین اجتماعی در حوزه مهارت های کارآفرینی توسط سازمان بهزیستی خبر داد.

وی با تاکید بر ضرورت مدیریت منابع بر اشکالات عدیده موجود در قانون تعاون اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه اعتبارات لازم برای پرداخت کمک هزینه ودیعه مسکن ۲۰۰۴ نفر از مددجویان را از خانوار مددجویان را تامین کرد، همچنین از ۱۲۴ نفر از فعالان اورژانس اجتماعی که حین خدمت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، قدردانی کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حمایت از ۵۶ هزار خانوار دارای فرزندان چندقلو، معافیت سربازی برای سرپرستان خانوار با همکاری دفتر حفاظت فرماندهی کل قوا، تامین بسته های غذایی برای سرپرست خانوارهای دارای بیش از ۳ فرزند، انجام غربالگری سلامت جسمی برای ۷ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار در سال ۹۷ و یک هزار نفر از آنها در سال ۹۸، ایجاد اشتغال برای ۱۵ هزار و ۹۳۰ نفر از کارآفرینان سرپرست خانوار، شفاف سازی در نحوه اعطای وام های با سود ۴ درصد و به کارگیری ۱۸۰۰ ناظر برای نظارت بر این بخش و تخصیص ۲۰۱ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی و جوانگرایی در سیستم مدیریتی از دیگر اقدامات این وزارتخانه یاد کرد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم درخصوص نحوه فعالیت شستا یادآور شد: قرار بر این شده که تا پایان مهرماه شستا به طور کامل در بورس قرار گیرد  و حرکت این وزارتخانه در این خصوص از بنگاه داری به سمت سهام داری خواهد بود.

شریعتمداری در پایان با اشاره به آمار مدیران زن در این وزارتخانه عنوان کرد: تعداد مدیران زن در سطح عالی در دولت دوازدهم از ۲ نفر به ۷ نفر، در سطح مدیریت میانی از ۲۱۱ به ۲۷۵ و در سطح پایه از ۶۸۹ نفر به ۹۲۴ نفر افزایش یافته است.

ارسال شده 5 سال پیش


نظرات
    هنوز نظری ثبت نشده است.

نظر دهید
براي ثبت نظر وارد سايت شويد